COVID a mai luat două vieți în Olt

0
856

DSP Olt a raportat două noi decese din cauza COVID. Este vorba despre o femeie, de 70 de ani, din Brâncoveni. Olteanca s-a testat pe 14 noiembrie pentru determinarea infecției COVID, rezultatul fiind pozitiv. Pentru că starea se agravează, pe 17 noiembrie ajunge la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a decedat pe 23 noiembrie.

Femeia avea și alte afecțiuni, precum: hipertensiune arterială, dislipidemie și obezitate.

Un alt deces este cel al unui bărbat, de 69 de ani, din mediul urban. Acesta s-a internat pe 18 noiembrie la Spitalul Orășenesc Balș, fiind și confirmat cu virusul SARS-COV2.

Din cauza stării grave, pe 22 noiembrie, bărbatul este transferat la Spitalul Municipal Caracal, unde a murit ziua următoare.

Avea și alte afecțiuni grave, precum: accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială, primară grad II/ III. Potrivit datelor transmise de DSP Olt, cauza decesului a fost stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acuta, bronhopneumonia și infecție Covid-19.

De la izbucnirea epidemie de coronavirus, la nivelul județului au murit 163 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 25 noiembrie, 90 de cazuri noi, numărul infectărilor de la nivelul județului ajungând la 6.767. Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate cazuri în următoarele instituții: Spitalul Slatina (trei cazuri), unități de învățământ (2 cazuri), Spitalul Municipal Caracal (un caz), un caz DSVSA Olt. Totodată, au avu teste pozitive un angajat de la Trezoreria Slatina, unul de la Centrul de Transfuzii Slatina, doi de IPJ Olt.

182 de persoane sunt internate în unitățile medicale din județ, 25 fiind la Terapie Intensivă, 1.821 sunt în izolare la domiciliu, iar 2.225 în carantină.

De la începutul pandemiei, 18.265 de olteni au fost testați pentru depistarea virusului SARS-COV2.