Elevii s-au „bătut” pentru un loc la Liceul „Minulescu” Slatina

0
1057

Ministerul Educației a afișat joi, 14 iulie, rezultatele repartizării computerizate la liceu, în urma Evaluării Naționale. În județul Olt, au fost repartizați 2.069 de elevi din cei 2.199 de candidați înscriși la admiterea computerizată. Astfel, au mai rămas 103 locuri neocupate în liceele din județ. Cea mai mare concurență a fost la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Caracal și la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, unde mediile de admitere sunt mult mai mari comparativ cu anul trecut.

În fruntea liceelor din județ, raportat la mediile de admitere,  stă Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, unde ultima medie de intrare la prima clasă de Matematică-Informatică a fost 9.80. Per total, ultima medie de intrare la profilul Matematică-Informatică de la „Ion Minulescu” Slatina a fost 9.20, în condițiile în care, în acest an, au fost patru clase, cu una în plus față de anul școlar 2021-2022.

Ultima medie de intrare la CN „Ion Minulescu” Slatina, profil Filologie, a fost 8,68, cu aproape o jumătate de punct mai mult față de ultima medie de intrare de anul trecut, când a fost 8,21.

Totodată, ultima medie de intrare la clasa de Științe ale Naturii de la CN „Ion Minulescu” Slatina, de unde mulți candidați aleg să meargă pe Medicină, a fost 9,07.

Directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu, a declarat că ultima medie de intrare la Filologie a fost crescută cu aproape o jumătate de punct.

„Anul acesta, ultima medie de la Filologie este crescută cu 50 de sutimi, ultima medie de la Matematică-Informatică este crescută cu 20 de sutimi, în condițiile în care avem o clasă în plus”, a spus profesorul Christian Ionescu.

La Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, profil Filologie, ultima medie de intrare a fost 8,29, iar la Matematică –Informatic-ultimul elev intrat a avut 8,83, la Științe fiind 8,87.

La Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, concurență mare a fost pe clasa de Matematică-Informatică, Engleză Bilingv, unde ultimul elev admis a avut 9,44. Astfel, ultimele medii de admitere la cunoscutul liceul din Caracal au fost următoarele:
-profil Filologie, bilingv Engleză – 8,56;
-profil Filologie – 8,11;
-Matematică-Informatică, bilingv -9,44;
-Matematică-Informatică, 7,49;

Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina:
-profil Filologie, ultima medie de intrare 7,74;
-profil Matematică-Informatică, ultima medie de intrare 7,69;

Clasele de liceu vor avea câte 26 de elevi.