IȘJ Olt vrea să dezvolte învățământul dual

0
424

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt au organizat în această săptămână o întâlnire cu operatorii economici de pe platforma industrială a Slatinei pe tema dezvoltării învățământului dual pe raza județului.

Alături de cei din conducerea IȘJ Olt, la această întâlnire au participat reprezentanți ai Pirelli Tyres, TMK Artrom, Bekaert, Vimetco Extrusion și Alro, dar și directori ai liceelor din județ. Potrivit reprezentanților IȘJ Olt, această formă de învățământ oferă angajatorilor șansa de a participa la pregătirea profesională a viitorilor angajați în relație directă cu nevoile reale ale economiei în materie de forță de muncă. „Având în vedere necesitatea adaptării ofertei de formare profesională prin învățământul profesional, precizările Metodologiei de organizare și funcționare a învățământului profesional DUAL ani, care prevede la art.23 (1): «Cifra de şcolarizare pentru învăţământul dual se stabileşte anual, pe baza solicitărilor operatorilor economici», cât și precizările Calendarului etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare la învăţământul dual, Inspectoratul Școlar Județean Olt a organizat o întâlnire cu reprezentanți ai operatorilor economici de pe platforma industrială Slatina. Reprezentanții operatorilor economici au fost informați cu privire la organizarea şi funcţionarea învăţământului profesional dual, calendarul etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019, despre calificările care pot fi școlarizate la cele două colegii tehnice din Slatina, cât și despre modul în care se pot implica în pregătirea elevilor școlarizați prin învăţământul profesional dual”, au spus cei din conducerea IȘJ Olt.

La solicitarea şi cu sprijinul SC ALRO SA, la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, în anul școlar 2017-2018, va funcţiona o clasă de învăţământ dual cu 20 de locuri, specializarea- mecanic utilaje şi instalaţii în industrie. Fabrica de aluminiu din Slatina va avea astfel posibilitatea să își formeze încă de pe băncile școlii viitorii angajați.