Elevii Colegiului Tehnic Alexe Marin, receptivi la sfaturi

0
146

Echipa Asociației ”Ajutor pentru oameni și natură” a demarat și desfășurat câteva activități din planul propus pentru proiectul ”Stop abuzului de alcool și droguri în rândul tinerilor”.

Mai întâi, s-a demarat un proces de documentare cu privire la consumul de alcool și droguri printre elevi, identificarea locațiilor unde se vinde alcool către minori, modul prin care aceștia își procură substanțe nocive. Sunt în curs de cercetare modurile prin care respectivul consum dăunează și influențează viețile și parcursul firesc al lucrurilor pentru elevi. Se caută cauze și efecte ale alcoolului și drogurile în activitățile școlare, se are în vedere rata abandonului școlar din motivul consumului de produse nedestinate elevilor.

Am inițiat o colaborare cu Colegiul Tehnic Alexe Marin Slatina și am mers să stăm de vorbă cu elevii claselor a IX-a și a X-a despre consumul de tutun, alcool și droguri. Elevii s-au dovedit a fi foarte receptivi cu privire la informațiile primite, s-au arătat deschiși să își schimbe opiniile referitoare la faptul că se consumă țigări în mod constant în viața lor. Mulțumim conducerii liceului pentru frumoasa colaborare și sperăm să menținem o legătură strânsă pentru binele copiilor.

De asemenea, este în desfășurare activitatea de informare a elevilor, a părinților și a cadrelor didactice, a opiniei publice cu privire la consumul neadecvat de alcool și droguri la copiii din municipiul Slatina. Am avut apariții cu articole, editorial, reportaje de-a lungul timpului în presa scrisă și radiofuziune. Am mers și pe rețelele sociale, Facebook & Instagram, unde ducem o campanie de informare susținută prin postări scrise și video constante de prevenție și aducere la cunoștință a problemelor ce decurg din consumul de alcool și droguri.

A fost creată o adresă de mail, repectiv stopalcooluluisidrogurilor@yahoo.com, prin care menținem o legătură directă cu cei care au avut experiențe în privința consumului de substanțe ce pot devin obiectul unui viciu, persoane care au nevoie de un sfat, o îndrumare, dar care vor să rămână anonimi.