Echipa Liceului „Radu Greceanu” Slatina a câștigat etapa națională a Concursului Internațional „Tineri în pădurile Europei”

0
220

Echipa Colegiului Național „Radu Greceanu” din Slatina este câștigătoarea etapei naționale a Concursului Internațional „Tineri în pădurile Europei”, organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Din echipa liceului slătinean au făcut parte elevii Maria Preda, Alina Tone și Emanuel Cătălin Stegaru, coordonator fiind profesorul Gianina Isabel Pîrvu.

Concursul „Tineri în pădurile Europei”- ediția 2022, etapa națională, a avut loc în perioada 12-15 iulie, la Vișeul de Sus, pe raza Parcului Natural Munții Maramureșului din cadrul Romsilva.

Pe locul secund și pe locul trei s-au clasat echipa Colegiului Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea, respectiv echipa Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș.

La concursul din acest an au participat 15 echipe formate din trei elevi de liceu și profesorul coordonator, iar aceștia au participat la 2 probe, fiecare reprezentând 50% din rezultatul final.  Astfel, proba teoretică a constat în rezolvarea unui set de 30 de întrebări, din materialul educațional al concursului.

Totodată, proba practică a constat în rezolvarea a unor activități și sarcini ”surpriză” precum recunoașterea sunetelor unor specii, identificarea speciilor de arbori și arbuști, identificarea și enumerarea diferențelor dintre Abies alba (brad) și Picea abies (molid), recunoașterea speciilor de faună după urmele lăsate de acestea și o probă de Treasure hunt – vânătoare de comori.

Etapa europeană era stabilită a se organiza anul acesta în Ucraina, însă, din cauza războiului, concursul s-a finalizat cu etapa națională.