DSP Olt a finalizat ancheta în cazul „Minulescu”: Nu a fost toxiinfecție alimentară

0
483

Reprezentanții DSP Olt au precizat marți, 7 iunie, că în scandalul de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina nu a fost vorba despre o toxiinfecție alimentară.

„Din analiza datelor clinice, paraclinice și starea de portaj a personalului deservent și condițiile igienico-sanitare reiese că nu se întrunesc criteriile toxiinfecției alimentare, conform definiției de caz. Dar prezența semnelor clinice coroborate cu testele de salubritate neconforme, aveam acolo și o probă necorespunzătoare de apă pentru parametrul clor se constituie un cumul de factori care au dus la evenimentul de sănătate. Din punct de vedere epidemiologic, evenimentul a fost generat de agenți microbieni. Ancheta este închisă din 3 iunie”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

Reamintim că pe 24-25 mai, 23 de elevi de la CN „Ion Minulescu” Slatina au ajuns la UPU Slatina cu greață, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale. 15 copii au rămas internați pe secțiile unității medicale primind tratament medical de specialitate.