Directorul unei școli din Balș, demis după trei săptămâni de la numire

0
902

Directorul Școlii nr. 1 Balș, Dorinel Bogeanu, a fost demis la trei săptămâni după numirea pe post, anterior acesta promovând examenul organizat de Inspectoratul Școlar Județean Olt.

În urma unei reclamații, Ministerul Educației a solicitat transmiterea lucrărilor de examen, pentru recorectare. Testele grilă ale candidaților ce au obținut note de peste 7 au fost scanate și expediate la Ministerul Educației.

Astfel, în urma recorectării, s-a constatat că nota obținută de profesorul Dorinel Bogeanu care a candidat pentru postul de director al Școlii nr. 1 Balș este mai mică decât nota finală scrisă de comisie în borderoul de notare. Practic, dacă sunt adunate răspunsurile corecte din grilă, se ajunge la nota 6.40, dar în borderoul de corectare comisia de evaluare a trecut nota 7.

În urma acestei constatări, Inspectoratul Școlar Județean Olt l-a demis pe directorul Bogeanu ce își preluase postul pe 18 aprilie, numind-o în fruntea instituției pe educatoarea Butoi, cadrul didactic din afara unității de învățământ din Balș.

Profesorul Bogeanu spune că nu înțelege de ce a fost pedepsit, pentru că eroarea nu-i aparține.

„Mi s-a spus că în urma unei reclamații de la Școala 3 (n.red. Școala nr. 3 Slatina) au fost recorectate toate lucrările și că, la mine, s-a constatat că a fost punctajul mai mic cu 60 de sutimi, este tot ce știu și eu. Eu nu am nicio vină și mi s-a părut că tot eu am fost pedepsit pentru ceva ce nu am făcut. Eu am fost prezent la concurs, comisia a validat, am dat interviul, l-am luat, am fost numit, eu ce să zic… Mi s-a spus că lucrările au fost recalculate de către minister. Nu aș fi fost singurul caz, că au mai fost cazuri care nu au afectat rezultatul concursului, în sensul că ceilalți nu au fost numiți pe post. Ori nu s-au prezentat, ori nu au luat concursul, proba de interviu. Cele 60 de sutimi au făcut diferența, pentru că eu am avut nota 7 și am rămas la 6.40, nu am avut contracandidat. Nu a fost decizia mea, eu m-am resemnat, nu am nicio problemă. Am cerut să mi văd și eu lucrarea ca să mă conving, mi s-a spus că nu se poate. Nu s-a ținut cont că am câștigat două proiecte europene, unul în valoare de 7 miliarde, un alt proiect pentru reducerea abandonului școlar, în valoare de 10 miliarde, trebuie să se aplice de la 1 septembrie”, a spus profesorul Bogeanu.

Numirea ca director a unui cadru didactic din afara unității de învățământ a aprins spiritele și la Școala nr.1 Balș. Dascălii au scris o petiție la ISJ Olt prin care cer să fie numit director din școală.

Cazul profesorului Bogeanu de la Școala nr. 1 Balș nu este singular, pentru că ar mai fi fost candidați pentru care există diferențe în punctajul obținut efectiv și cel scris de către comisia de evaluare în borderoul de notare.

Șeful ISJ Olt, Adelin Bărbulete, nu a putut fi contactat, iar inspectorul școlar adjunct, profesorul Victor Iacobescu, nu a dorit să comenteze subiectul.