Deschidere de an universitar la USAMV, filiala Slatina, cu invitaţi de seamă

0
1195

Emoţii pentru studenţii filialei din Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, care au participat luni, 1 octombrie, la deschiderea oficială a anului universitar 2018-2019. Festivitatea de deschidere a avut loc în amfiteatrul  Facultăţii de Management- filiala Slatina.

La deschiderea noului an universitar au luat parte, alături de directorul facultății- lector univ.dr.Victor Tița,  decanul facultății de la București- Dinu Toma, prodecanul facultății Liviu Mărcuț,  președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, deputatul Marius Iancu , inspectorul școlar general al județului Olt, Adelin Bărbulete, reprezentanta studenților Georgiana Tucă, dar și directori ai instituțiilor și unităților de învățământ din județ, numeroase cadre didactice și studenți.

 Ceremonia a început cu intonarea cântecului academic „Gaudeamus igitur”, iar cuvântul de deschidere a fost luat de lector univ.dr. Victor Tița, directorul Facultăţii de Management din Slatina, care i-a felicitat pe studenți că au ales această facultate. Tița a subliniat faptul că instituția de învățământ și-a dobândit în ultimii ani un renume lucru relevat și de faptul că în acest an toate cele 100 de locuri disponibile la învățământul de zi au fost ocupate. Toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără sprijinul Facultății  mamă, Consiliului Județean Olt  și Primăriei Slatina. 1 octombrie este data când anul trecut am fost învestit în această funcție de director. Este a 19-a festivitate în cadrul filialei Slatina și ne bucurăm foarte mult că în anul centenar am reușit să ocupăm, iată o legătură cu cifra, 100 de locuri la învățământ la zi. Avem per total peste 500 de studenți însemnând învățământ la zi și învățământ la distanță. Ne-am bucurat de sprijinul Facultății mamă, în speță de sprijinul domnului decan Dinu Toma. De asemenea ne bucurăm și de sprijinul comunității locale, de Consiliul Județean, Primăria Slatina. În același timp vin astăzi în fața studenților cu un mesaj pentru unitate și perseverență. Studenții noștri sunt cei care reușesc să transmită din perspectiva marketingului educațional faptul că noi aici oferim un produs educațional de calitate”, a spus  directorul facultății din Slatina.

Și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a fost alături de studenții olteni la festivitatea de deschidere. Șeful administrației județene le-a transmis studenților că județul Olt are nevoie de specialiști în agricultură, întrucât în momentul de față există o criză de forță de muncă în acest domeniu. Este un eveniment important pentru comunitatea din Slatina și din județul Olt, deschiderea anului universitar, un eveniment pentru educația viitorului județului Olt. Bineînțeles le urez succes și să se pregătească bine. Județul Olt are nevoie de specialiști, de oameni bine pregătiți. Este nevoie atât de specialiști pentru propriile afaceri dar și de specialiști pentru afacerile deja existente. Așa cum știți există o criză a forței de muncă pe piață și mai ales de oameni pregătiți în agricultură. Cred că de 20 de ani secția Universității Agronomice București și-a făcut foarte bine treaba și studenții pregătiți aici au răspuns nevoilor județului Olt în domeniul agriculturii, și nu numai”, a spus Oprescu.

Filiala din Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, s-a înfiinţat acum 19 ani, iar de-a lungul anilor, mii de studenţi au fost absolvenţi ai acestei unități de învăţământ. Deschiderea anului universitar la Slatina este un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi și ne bucurăm să spunem că autoritățile locale au fost întotdeauna alături de noi la orice eveniment important al Filialei slatinei. Sunt aproape 20 de ani de când suntem prezenți aici și vrem să ne permanentizăm prezența noastră aici, iar faptul că anul acesta colegii de la Filială au reușit să acopere toate locurile disponibile, să le acopere la capacitate este un semn că pe de-o parte colectivul de cadre didactice își face datoria și pe de altă parte că noi am făcut un serviciu de calitate colegilor care deja au absolvit și ni s-a dus vestea că suntem o instituție de renume”, a declarat prof. univ. dr. Dinu Toma, decanul facultății de la București, prezent la deschiderea noului an universitar la Slatina.

Ilie Bîzoi