Cristina și George, elevii de 10 la Bacalaureat ai județului Olt

0
803

Cristina Mărgheanu și George Corbeanu sunt cei doi elevi din județul Olt ce au obținut media 10 la Bacalaureat. Adolescenții sunt elevi ai Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și își doresc să meargă la Politehnică, la Automatică. În timp ce mama Cristinei este profesor de Fizică, mama băiatului este învățătoare, ambii predau la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina.

Cristina Mărgheanu este un elev de excepție, adolescenta obținând și în urmă cu patru ani, la Evaluarea Națională, tot media 10. Spune că s-a pregătit temeinic pe parcursul celor patru ani de liceu.

„M-am pregătit destul de mult pe parcursul celor patru ani de liceu, nu doar acum în ultimul an, chiar dacă acum am alocat puțin mai mult timp pregătirii. Cred că trebuie să înveți constant, nu să ai anumite salturi, pentru că așa acumulezi goluri și sunt mult mai greu de depășit. Aș vrea să mă duc la Politehnică, la Automatică și calculatoare, consider că mă reprezintă cel mai bine această facultate și sper să fie totul bine acolo. M-am gândit și eu să plec în străinătate, la un anumit moment, până la urmă m-am hotărât că este cel mai bine aici, cred că o să mă descurc la fel de bine. Nu mă așteptam să iau 10, mi-am dorit doar să nu greșesc nimic și să mă concentrez cât mai bine. Am fost foarte fericită, inițial, nu mi-a venit să cred, mai ales că acum sunt codurile, am verificat încă o dată dacă am introdus codul corect, am fost foarte fericită, i-am anunțat pe părinți, pe prieteni. La spun colegilor, celor ce vor da Bacalaureatul în viitor, să nu renunțe niciodată, să nu se descurajeze, pentru că niciodată nu știi cât de mare este potențialul tău dacă nu muncești suficient de mult ca să te dezvolți. Și la Evaluarea Națională am luat tot 10”, a spus Cristina Mărgheanu.

George Corbeanu spune că nu i-a venit să creadă că a luat media 10, chiar a verificat codul de identificare, să nu facă vreo eroare.

„Nu mi-a venit să cred când am văzut că am luat 10, m-am gândit că nu sunt eu, am verificat codurile de două ori ca să văd dacă este sigur nota mea. După ce am realizat că este nota mea am fost foarte fericit, nu mi-a venit să cred, 10,10,10, sunt foarte mândru de mine. M-am pregătit pentru Bacalaureat destul de modest, nu am stat chiar toată ziua pe carte, am învățat ce a trebuit, cât a trebuit, am lucrat ce mi-au dat profesorii, le mulțumesc că m-au îndrumat. Vreau să iau o notă cât mai mare la admitere, aș vrea să intru la Politehnică la Automatică, pentru că aceea mă reprezintă, mă pricep cel mai mult la Matematică și Informatică”, a spus George Corbeanu.

Directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu, se mândrește cu faptul că singurii elevi din județ ce au obținut media 10 la Bacalaureat sunt de la prestigioasa unitate de învățământ din municipiu.

„Am avut promovabilitate 94,4 la sută, înainte de contestații, probabil că va crește, va ajunge la 95 poate chiar 96 la sută. Rezultatele sunt foarte bune, raportat la anii anteriori. Ne mândrim cu faptul că avem doi elevi, singurii din județ cu media 10. Rețeta este muncă, învățătură, pregătire, elevii muncesc destul de mult pentru aceste rezultate, munca este pe parcursul tuturor anilor de liceu. Trebuie să recunosc că am avut inima strânsă, pentru că este generația care a învățat doi ani și jumătate în pandemie, online, prin urmare ne gândeam că poate anul acesta rezultatele sunt mai slabe, dar iată că elevii s-au mobilizat, profesorii s-au mobilizat și au reușit să aducă aceste rezultate care fac cinste colegiului și municipiului Slatina și județului. Cei doi copii sunt de la prima clasă de Matematică, sunt copii ce au intrat cu medii foarte bune și au păstrat acest standard, chiar dacă ei au recunoscut că nu se așteptau să ia 10 la Limba Română, având în vedere subiectivitatea mai mare. Note de 10 au fost mult mai multe, 5 la prima probă, la Matematică și Istorie au fost 21 de medii și tot 21 de note de 10 la a treia probă”, a spus Ionescu.