Copiii Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1 s-au simţit excelent… „Pe cărările toamnei”

0
884

Copiii de la Grupa Mare D şi cei de la Grupa Mijlocie C, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 din Slatina, au avut în această săptămână o activitate pe cât de frumoasă pe atât de interesantă. În cadrul proiectului „Pe cărările toamnei” coordonatoarele și totodată educatoarele Cătălina Urlan și Iuliana Aurel de la Grupa Mare D, respectiv Mădălina Drugă și Maria Raliță de la Grupa Mijlocie C împreună cu directorul unității de învățământ, Arina Georgescu au pus bazele acestei activități recreative.

Părinţii şi rudele prichindeilor au fost și ei invitaţi să se implice în acest proiect care a fost un succes. Așadar, adulţii au avut de îndeplinit sarcini în parteneriat cu cei mici. O atmosferă de bună dispoziţie a pus stăpânire pe grădiniţă, ea fiind înţesată de fructe, legume, coroniţe şi alte obiecte simbolice care simbolizează acest anotimp frumos în care ne aflăm. Preşcolarii au învățat cântece şi au recitat poezii în care regăsim toamna cu tot cu bogățiile și frumusețile ei. În toată această săptămână cadrele didactice au putut să observe împreună cu cei mici fructele și legumele care sunt specifice acestui sezon. Cei mici au dat probe de isteţime şi îndemânare, au realizat legume şi fructe personalizate, dar şi colaje, picturi sau desene în care şi-au etalat capacitatea de a combina culori şi au dat frâu liber fanteziei.

„Proiectul este unul foarte drag sufletului meu. Mă bucur că împreună cu doamna director Arina Georgescu, dar și colegele mele am reușit să avem aceste activități care ne bucură sufletul dar și privirea. Cei mici au fost foarte încântați și așteaptă ca după încheierea proiectului să gustăm din aceste minunății ale anotimpului drag nouă, tuturor”, a declarat pentru cotidianul nostru, Cătălina Urlan.  

Un festin de fructe şi legume au încununat ziua încărcată de bucurie, copiii fiind recompensaţi, în plus, cu diplome și bulinuțe pentru efortul depus.

O expoziţie a tuturor lucrărilor create dar și o expoziție a acestor minunate fructe și legume a pus punct manifestării, ea readucând în minţile participanţilor ideea că „toamna e o simfonie, artă vie, în mii de culori”.