CNV „Nicolae Titulescu”, ofertă educaţională de excepţie

Joi, 18 mai, în organizarea Inspectoratului Şcolar Olt şi Primăriei municipiului Slatina are loc pe Esplanadă Târgul ofertelor educaţionale la care participă toate liceele din muncipiul Slatina. La acest eveniment Colegiul Naţional Vocaţional (CNV) „Nicolae Titulescu”, unitate cu tradiţie din municipiul Slatina, vine cu o ofertă educaţională excepţională. Aceasta cuprinde nu numai date despre domeniile în care pot studia viitorii liceeni, ci şi despre resursele umane şi materiale, rezultatele şcolare şi oportunităţile de carieră.

0
2021

Oferta şcolară a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi învăţământul liceal care doresc să urmeze diferite profiluri. Astfel calendarul admiterii pentru profilul artistic-arte vizuale, specializarea: arte plastice-pictură/grafică, arte decorative-design este următorul: 22-23mai 2017 înscriere; 24 mai 2017 ora 13.00 – proba de percepţie vizuală; 25 mai 2017 ora 14.00 – proba de creativitate; 29 mai 2017 – afişarea rezultatelor. Probe: desen după natură statică -5 ore şi compoziţie creativitate în culoare -5 ore. Pentru profilul Pedagogic-specializarea: Învăţător-Educator, calendarul admiterii este următorul: 24 mai , ora 8.00 – vizita medicală; 24 mai, ora 9.00-proba de aptitudini fizice; 25 mai, ora 8.00 – proba de interviu; 25 mai, ora 9.00-proba de aptitudini muzicale; 26 mai, ora 8.00 – proba de aptitudini artistice şi 29 mai – afişarea rezultatelor.

CNV „Nicolae Titulescu” – este unic

În ziua de 9 noiembrie 1919, în prezenţa notabilităţilor oraşului este inaugurată la Slatina, Şcoala Normală de Băieţi, cu internat în localul din strada Obrocari, numărul 76, o donaţie testamentară a boierului Ion Iliescu. În conformitate cu ordinul Ministrului Cultelor, cursurile încep la 10 noiembrie, elevii normalişti urmând să facă practica agricolă la Şcoala de Agricultură Strehareţi – Olt. După 1989, în condiţiile promovării valorilor democraţiei în ţara noastră, când judeţele au dobândit mai multă autonomie, la 1 septembrie 1990, se reînfiinţează  profilul pedagogic ce funcţionează în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu”. În 1996, şcoala primeşte titulatura „Şcoala Normală Nicolae Titulescu”, în 1998 ia denumirea „Liceul Pedagogic Nicolae Titulescu”, iar în anul 2000, „Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”. Privind doar biografia marelui diplomat român Nicolae Titulescu desprindem la o primă vedere elemente de excepție care l-au făcut unic în diplomația europeană: Delegat permanent al României la Liga Națiunilor și singurul care a deținut funcția de președinte de două ori între 1920-1936; Primul diplomat care a lansat ideea unei Europe unite, introducând sintagma ”spiritualizarea frontierelor”; „Siluetă legendară a congreselor și reuniunilor internaționale” numit de președintele Academiei Diplomatice Internaționale, A. Frangulis. „Pentru că poartă numele marelui diplomat român, pe lângă faptul că este așezată la „kilometrul zero” al municipiului Slatina, unitatea de învățământ încearcă să păstreze caracterul de unicitate, după cum urmează: profilul pedagogic cu specializările învățători-educatoare; profil artistic cu specializarea arte plastice; şcoala de muzică și arte plastice cu program suplimentar; alternativa Educațională Step by Step (singura din Slatina). Cu un corp profesoral de elită, folosind metode și procedee moderne care vizează  «starea de bine a elevului», unitatea noastră este preocupată de creșterea calității serviciilor educaționale venind în întâmpinarea nevoilor de educație ale beneficiarilor direcți, elevii noștri, dar și indirecți, părinții și comunitatea locală”, a declarat Nicolae Sulger, directorul adjunct al CNV „Nicolae Titulescu” Slatina.