BAC 2019: au fost afișate rezultatele!

0
342

În a doua zi a săptămânii în curs, rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului au fost afișate. O dată cu ele, emoțiile au luat sfârșit pentru sute de părinți și adolescenți olteni.

Mediile obținute au fost afișate la școlile unde s-au susținut probele de bac, dar și pe site-ul Ministerului Educației Naționale – edu.ro.

Dintre cei înscriși în sesiunea de toamnă doar 203 absolvenți olteni au promovat.

Cea mai mare medie obținută de elevii olteni în această sesiune a fost 8,05, restul mediilor fiind cuprinse între 7,91 și 6 și repartizate astfel: medii între 7,91 și 7 au fost obținute de 22 de olteni, și între 6,98 și 6 de restul de 180 de absolvenți.

Rezultatele obținute în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului pot fi contestate în următoarelele patru ore de cei care sunt nemulțumiți de notele obținute.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.