Teodora Gaetanovici din Buzău, câştigătoarea Trofeului celei de-a XVIII- a ediţii a Festivalului de muzică uşoară„Radu Şerban”

0
200

Încă mai vibrează acordurile şlagărului secolului XX „Prieten Drag” ,compus de celebrul compozitor caracalean Radu Şerban, şlagăr interpretat de cei 10 concurenţi alături de prezentatorii Festivalului, Monica Dumitru şi Florin Beciu în deschiderea celor două seri dedicate evenimentului muzical din urbea caracaleană.

Timp de două zile la Caracal, a fost o sărbătoare a muzicii uşoare româneşti care a readus Festivalul „Radu Şerban” în topul celor mai bune evenimente de gen din ţară. Nu a greşit cu nimic Liviu Radu- primarul municipiului Caracal, când în deschiderea Festivalului a spus că „Festivalul de la Mamaia” s-a mutat la Caracal. Într-adevăr „Festivalul de la Mamaia” s-a mutat la Caracal dar din punctul de vedere al organizării, al orchestrei condusă de Viorel Gavrilă, al juriului  condus de Titus Andrei al decorurilor pregătite cu migală de cei de la Centrul Cultural, al sunetului şi luminilor  care au întregit atmosfera de mare Festival. Din punctul de vedere al vocilor care au urcat pe scena de la Caracal acestea au fost net superioare Festivalului de la Mamaia. Au fost 10 voci despre care cu siguranţă vom mai auzii vorbindu-se, care au impresionat prin stilul şi măiestria de interpretare, făcând dificilă misiunea juriului în a alege pe cea mai bună dintre ele. Iată şi câştigătorii celei de-a XVIII- a ediţii a Festivalului „Radu Şerban”:

Trofeul Festivalului „Radu Şerban”-  Teodora Gaetanovici din Buzău

Premiul I: Denisa Andreea Pârvu din Călărași ( „Primăvară, primăvară”)

 Premiul II: Andreea Claudia Dumitriu din București („Strada”)

 Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii  compuse de Radu Şerban: Robert Feraru din București („De când mă știi”)

Premiul III: Ana Bianca Tache din București („Dacă iubești cu-adevărat”)

Mențiunea I: Theodor Pupezescu din Ghildoveni, Dâmbovița ( „Nu mă-ntreba”)

Premiul special: Ioana Berechet din Constanța („Baladă”)

Premiul de popularitate: Mădălina Cernat din Băcoi, Prahova („Cu viața nu glumi”)

„Câștigătoarea este un talent de excepție recunoscută încă de la vârsta copilăriei. Pe unde a mers a câștigat. Ea este muzician deja, nu mai putem spune că este o concurentă oarecare de festival de muzică ușoară. Cunoaște pian, cântă la pian extraordinar, compune formidabil, își compune textele, are o profunzime de artist matur și cu siguranță ne vom mândri în lume cu această fată”,a declarat Titus Andrei, președintele juriului Festivalului de Muzică Ușoară ”Radu Șerban”. A fost ediţie bine organizată de către Centrul Cultural Caracal condus de Florin Teodorescu, la care şi-au adus contribuţia toţi cei care au fost implicaţi în desfăşurarea Festivalului, o ediţie care m-a făcut mândru că sunt caracalean. Felicitări !

  Doru Tudor