Militarii români : UMILIȚI !

0
699

Au făcut-o și pe asta…
E vorba de obținerea avizului CNSAS în cazul în care un militar de carieră este condus pe ultimul drum cu funeralii militare.

Și cum avizul ăla nu se eliberează cât ai bate din palme, familia riscă să rămână mult și bine cu mortul pe masă.

Asta mai lipsea, să-și mai bată joc de militari și când închid ochii, că pe timpul vieții au avut grijă să-i umilească la fiecare nouă guvernare.

În drept, cel care a fost militar are dreptul la funeralii militare, dar, în fapt, mai e nevoie de un aviz și cum în weekend nu se lucrează, adio funeralii militare.

E cazul fostului nostru coleg, Constantin Călinescu, care nu poate fi condus pe ultimul drum cu funeralii militare, pentru că la sediul CNSAS bate vântul de vineri, ora 16.00 și până luni ora 08.00.

În ceea ce mă privește, eu am făcut demersurile cu Jandarmeria Galați, dar la CNSAS nu cunosc pe nimeni și chiar dacă aș cunoaște pe cineva, nu se deranjează în weekend, ei stau pe o căruță de bani doar de luni până vineri.

P. S. Dacă vă amintiți postarea mea din ianuarie 2021,”Să-ți dau insignele ‘napoi și gradele și ordinele… Să vi le dau pe toate”, acolo eu am specificat că renunț la toate așa zisele privilegii pe timpul vieții, iar atunci când va fi momentul, să nu fiu condus la groapă cu funeralii militare. Așadar, dragi guvernanți, nu vă cer bani de uniformă și nici uniformă, așa cum prevede legea, nu mă folosesc de Ordinul „Bărbăție și Credință’ acordat de Președintele României, pentru a fi moț pe la nu știu ce parade care se mai finalizează și cu nu știu ce” chiolhan”, nu merg cu trenul în reducerea aia de 50% la clasa a II a, iar de sănătate trebuie să-mi caut pe la spitale private, că la cele militare nu mai e loc de câți civili stau la cozile cabinetelor.
Mulțumim, dragă patrie!