Și-a expus amintirile de familie la ghena de gunoi

1
3379
Imagine surprinsă în această dimineață în Slatina, la ghena de gunoi din spatele Școlii nr 3.

Este cutremurătoare această imagine… care spune multe despre
dezrădăcinarea neamului românesc, mai ales despre indiferența manifestată de moștenitori, de urmași, de cei pentru care părinții, bunicii, strămoșii s-au luptat, au înfruntat greutăți și sacrificii.

Se așterne încet, încet un văl de uitare peste cei ce au fost și de cele mai multe ori se întâmplă ca ruptura să fie cauza de distanțare. Cei care pleacă din țară pentru un trai mai bun sau din orice alt motiv, ajung să se lepede cumva de locurile și oamenii care i-au format. Ochii care nu se văd se uită…

Intervine o lipsă de respect și de iubire, iar recunoștința a rămas doar un cuvânt din dicționar, fără corespondent în viața de zi cu zi.

Cei care au trecut prin acest loc, observând tabloul care înfățișa o mamă, bunică, prietenă, fiică, nepoată, colegă… s-au cutremurat, unii au bolborosit ceva doar pentru ei, alții au plecat tăcuți cu gânduri triste și poate întrebarea: așa voi păți și eu?

Doamne ferește și ajută neamul românilor oriunde s-or afla ei.

Este greu de spus în cuvinte câte lucruri îți trec prin minte când vezi o asemenea imagine.

De aceea vă rugăm pe fiecare dintre voi să cugetați și să vă spuneți părerea sinceră!

P. Calciu

1 COMENTARIU

  1. Trist! Foarte trist ! Să arunci la gunoi imaginea celui care ți-a dat viață , celui care te-a iubit , care a făcut multe pentru tine !!! Să-l arunci in negura uitării !!!
    Unde mai este iubirea față de parinti, bunici , străbunici , frate, soră???

Comments are closed.