Echipamente de intervenţie pentru pompierii și jandarmii olteni, printr-un proiect România-Bulgaria

0
219

Pompierii și jandarmii olteni vor fi dotați cu echipamente de intervenție de ultimă generație, în urma implementării unui proiect cu finanţare europeană, România-Bulgaria.

Este vorba despre proiectul „Investiţi comune în domeniul situaţiilor de urgenţă în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Olt şi Municipalităţii Dolna Mitropolia, Bulgaria”, proiect aprobat de consilierii județeni în ultima ședință desfățurată , în data de 31 mai. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 916.047,52 euro, valoarea proiectului pentru CJ Olt, în calitate de lider, fiind de 416.211,90 euro.

Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capaciateta autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt-Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale. Echipamentele care vor fi achiziționate de Consiliul Județean constau în: o autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, 9.000 de litri, necesară la incendii forestiere, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente de circulație, accidente industriale, clădiri; o autoutilitară pentru intervenții în activitățile zilnice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, trei ATV-uri, pentru intervenții în activitățile zilnice al Inspectoratului Jandarmeriei Olt, o barcă din fibră de sticlă, pentru intervenții în activitatea Jandarmeriei Olt, trei autovehicule (capacitate maximă 1.600 cm2) pentru intervenții ăn activitatea Jandarmeriei Olt și cinci veste de salvare pentru intervenții în activitățile Jandarmeriei Olt.

 „Este vorba despre un proiect pe Programul transfrontalier România-Bulgaria. Am hotărât achiziţionarea de echipamente de intervenţie, aşa cum am făcut-o şi în trecut, astfel încât dotarea ISU să se facă şi către sediile secundare, nu numai către sediul central. În exerciţiul bugetar trecut, am reuşit, pe situaţii de urgenţă, să achiziţionăm o serie de maşini moderne pentru ISU. Ele, în general, au fost repartizate către unitatea centrală, acum încercăm să modernizăm şi sediile secundare”a afirmat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Ilie Bîzoi