Braconier, prins de jandarmi pe râul Olt

0
577

Un tânăr de 21 de ani a fost prins la braconaj piscicol pe râul Olt, în dreptul localităţii Tia Mare. Acesta avea asupra lui patru unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 240 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Efective ale Jandarmeriei Olt au desfășurat, joi, o acţiune pe râul Olt având ca obiectiv combaterea braconajului piscicol. În urma acestei acțiuni un braconier a căzut în plasa jandarmilor olteni. Este vorba de un tânăr de 21 de ani căruia jandarmii i-au întocmit dosar penal.

„Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv săvârşirea infracţiunilor «Pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament», iar uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitor. Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean  Olt.