Clubul Simbio Slatina – locul unde voluntariatul înseamnă schimbare

0
654

O mână de tineri cu o viziune amplă în ceea ce înseamnă ”schimbarea” în bine a orașului în care trăiesc au pus bazele Clubului Simbio Slatina. Activitatea lor are la bază voluntariatul, gândirea pozitivă, speranța, emoția și sentimentele împărtășite cu cei cărora le oferă o mână de ajutor.
De-a lungul timpului, acești tineri încrezători și hotărâți au realizat mai multe activități de voluntariat precum: hrănirea animalelor neajutorate de pe străzi, împărțirea mărțișoarelor hand-made femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, împărțirea de flyere cu ocazia Zilei Îndrăgostiților și chiar ecologizarea Pădurii Strehareți.
”Din perspectiva mea, voluntariatul consta în experiențe și sentimente, în a avea puterea și motivația necesara de a face oamenii să zâmbească.
ONG-ul nostru are un început destul de amuzant. Sora mea, Adriana, a primit într-o zi un telefon de la o fată din Vâlcea care spunea ca are un ONG si vrea să îl extindă pe mai multe județe, alaturi de întrebarea: “Vrei să deschizi un Simbio și la tine în oraș?”. Desigur, ea a acceptat, dar fiind majoră, m-a întrebat pe mine dacă pot prelua aceasta provocare. Zis și facut, în secunda 2, am dat mesaj celor mai buni prieteni și i-am întrebat dacă vor să mă ajute sa deschidem o asociatie de voluntariat în Slatina. Asadar, am facut o pagina de instagram, un grup de whatsapp si noi, cei 8 care am preluat initiativa, ne-am pus pe muncă și pe recrutat persoane (totul cu aprobarea clubului Simbio Valcea, primul din tara).
În mai puțin de 6 luni, clubul nostru a avut un impact imens asupra orasului, ajungând de la 8 la 44 de membri activi, cu proiecte frumoase, desfasurate lunar, sustinere din parte primariei, sponsorizari si multe altele.
Avem în plan multe proiecte frumoase pe care, sa speram, ca le vom si realiza cat de curand.
În incheiere, tin sa mentionez numele nostru, celor 8 prieteni care ne-am luat inima in dinti si am deschis de la 0 un intreg club de voluntariat, alaturi de sora mea, Pruna Adriana, membru fondator:
Alexandra Pruna (presedinte), Alexandra Terci (vicepresedinte), Antonia Cocosila (secretar), Razvan Fana (director de marketing), Radu Cojocaru, Jilavu Stefan, Oneata Cristian si Georman Cristian, oameni care merită tot respectul meu, cât și al celorlalti membrii, oameni fără ajutorul cărora nu ne aflam acum în punctul în care suntem!” a declarat Alexandra Pruna, presedintele asociatiei Simbio Slatina.