Autovehiculele staționate neregulamentar, în atenția Primăriei Slatina

0
946

Cei din conducerea Primăriei Slatina au ajuns la concluzia că traficul este afectat din ce în ce mai mult la capitolul siguranță de autovehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă, motiv pentru care consideră necesar adoptarea unor măsuri în vederea fluidizării traficului în orele de vârf atât în pentru principalele zone din oraș, cât și pentru străzile adiacente.

Indisciplina în trafic și nerespectarea legislației în domeniu au împiedicat de multe ori circulația pietonilor pe trotuare. De asemnenea, sunt  multe situațiile în care aceste autovehicule staționate neregulamentar pe raza municipiului blochează accesul mașinilor de salvare, pompieri, de ridicare a reziduurilor menajere și pun în dificultate deplasarea în bune condiții a mijloacelor de transport în comun. Cei din conducerea locală sunt de părere că toate acestea se întâmplă pe fondul lipsei sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, motiv pentru care consideră necesar  adoptarea unor măsuri complementare pentru ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar.

Întregul proiect de hotărâre referitor la aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă în municipiul Slatina este supus în această perioadă dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Slatina. „Ridicarea vehiculelor va fi efectuată de către Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public, prin intermediul acesteia, realizându-se și activitatea de transport, depozitare și restituire a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă în municipiul Slatina și numai la solicitarea organelor abilitate, conform competențelor ce le revin prin încheierea unei dispoziții în conformitate cu normele legislative în vigoare”,  se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit aceluiași proiect, sumele provenite din încasarea taxelor aferente serviciilor de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă vor intra în bugetul Direcției Admnistrarea Străzilor și Iluminatului public. Taxele pentru aceste servicii vor fi cele aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Local Slatina.

Municipalitatea ia în calcul și crearea unui venit suplimentar la bugetul local al orașului, venit ce poate fi folosit în scopul amenajării de noi locuri de parcare și întreținerii parcărilor existente. Întregul proiect va fi supus dezbaterii publice până la sfârșitul acestei săptămâni și urmează să fie dezbătut în ședință publică.