“Zilele medicale caracalene”-Etalon pentru lumea medicală regională

0
216

Lumea medicală de la nivel local şi regional a participat la  finalul săptămânii la cel mai rasunător eveniment medical al anului “Zilele medicale caracalene”.  

Sala de spectacole a Teatrului Național din Caracal a fost timp de două zile,  gazda ediției a XIII-a Conferinței medicale regionale “Zilele Medicale Caracalene”, organizată de Colegiul Medicilor  Olt, Spitalul Municipal Caracal și Primaria Caracal, sub egida Facultăţii de Medicină şi Farmacie  din Craiova şi a Uniunii Medicale Balcanice.

Evenimentul medical de la Caracal, devenit etalon pentru lumea medicală regională, a adunat sub cupola Teatrului Naţional specialişti de top din centrele universitare cu tradiţie -Bucureşti şi Craiova, care au prezentat lucrări ştinţifice şi tehnici noi de intervenţii medicale şi tratament.

Invitat de marcă la“Zilele Medicale Caracalene” , a fost academicianul profesor doctor Vlad Alexandru Ciurea, o somitate a lumii medicale internaţionale, care a fost încântat de evenimentul medical ce a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie şi în acelaşi timp de oraşul care îl găzduieşte, susţinând în cadrul Conferinţei lucrarea “Limitele Creierului uman”.

Prezent la manifestarea medicală, Ion Doldurea-primarul municipiului Caracal a vorbit despre lucrările de modernizare  importante  care se derulează la Spitalul Municipal Caracal  pentru creşterea calităţii actului medical şi în acelaşi timp a promis investiţii de peste 35 de milioane de euro  proiecte care se vor derula în perioada imediat următoare, urmând ca unitatea medicala caracaleană să devină una dintre cele mai apreciate din zonă.

Conferinţa medicală s-a bucurat de un real success pentru medici şi a contribuit la perfecţionarea şi creşterea calităţii actului medical.

                                                           Doru Tudor