Vaccinări anti-COVID la chiuvetă, în Slatina și Caracal

0
788

Au fost percheziții luni, 11 aprilie, în două centre de vaccinare împotriva COVID din Caracal și Slatina. Oamenii legii spun că personalul medical din cadrul a două clinici de vaccinare din Caracal și Slatina efectuau vaccinări prin metoda la chiuvetă. Potrivit unor surse, ar fi vorba de o clinică de vaccinare din Parcul „Constantin Poroineanu” Caracal și alta din apropierea Tribunalului Olt din Slatina.

„În cursul zilei de 11 aprilie 2022, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică (SUPC), în baza autorizării instanței, a pus în executare efectuarea a 12 percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influență, fals informatic și, respectiv, acces ilegal la un sistem informatic. Perchezițiile sunt efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IGPR, DGPMB – Poliția Sectorului 2 București, IPJ Olt, IPJ Vâlcea și IPJ Gorj. Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment, rezultă că în perioada august 2021 – prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2, municipiul București și municipiul Caracal, județul Olt a efectuat vaccinări prin metoda la chiuvetă”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Potrivit anchetatorilor, peste 1.000 de persoane au obținut în mod fraudulos certificatele verzi COVID.

„Peste 1.000 de persoane au obținut în mod fraudulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare. Activitatea infracțională a fost susținută și de modalitatea de organizare a activității de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare și care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze”, mai arată sursa citată.

Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării activităților specifice de urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun.