Un minor de 17 ani a fost prins conducând un autoturism fără permis, în Slatina

0
453

Polițiștii olteni au intensificat controalele în trafic, la finalul săptămânii trecute. Surprizele nu au întârziat să apară. În urma abaterilor de la normele privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 30 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare, în week-end-ul prelungit.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii Serviciului Rutier au folosit zilnic șapte aparate radar.

În timp ce acționau pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina, polițiștii au depistat un minor, de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis.

„Din primele cercetări, a reieșit faptul că acesta a fost condus autoturismul respectiv fără acordul proprietarului. Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Sâmbătă, 2 mai 2020, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au depistat în trafic un tânăr, de 21 de ani, din comuna Rojiște, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, având plăcuțele de înmatriculare provizorii expirate. Totodată, polițiștii au descoperit și faptul că acesta a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere.

Duminică, 3 mai 2020, în jurul orei 23, acționând pe raza comunei Iancu Jianu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești au depistat în trafic un bărbat, de 46 ani, din comuna Iancu Jianu, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

Șoferul era și băut.

„Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0.98 mg/Litru alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.