Tineri din Caracal, înzăpeziți pe Transalpina. Au tăiat centurile de siguranță pentru a le folosi în loc de lanțuri

0
1749

Patru tineri din Caracal au intrat vineri noapte cu mașina pe Transalpina, deși drumul este închis circulației din cauza zăpezii. Mașina nu era echipată cu cauciucuri de iarna, iar tinerii erau în adidași și geci ușoare. Potrivit jandarmeriei din Gorj, aceștia au rămas înzăpeziți cu mașina, și în disperare de cauză, înainte să sune la 112 au tăiat centurile de siguranță pentru a le utiliza în loc de lanțuri.

Sâmbătă dimineața în jurul orelor 01.40, Jandarmeria Gorj a primit un apel SNUAU 112  prin care se solicita sprijin pe DN 67 C – Transalpina, unde patru tineri care se aflau într-un autoturism, rămăseseră înzăpeziți, sectorul de drum fiind închis circulației publice prin indicatoare rutiere.

La fața locului, un echipaj de jandarmi montani și un echipaj Salvamont au deblocat autoturismul din zăpadă și au împrumutat și montat pe autoturism lanțurile din dotare, pentru a se putea relua deplasarea și a se putea reîntoarce în Rânca.

Tinerii nu erau echipați corespunzător zonei montane, aveau adidași și geci ușoare iar autoturismul înmatriculat în Spania era echipat cu cauciucuri de vară. De altfel, pentru a putea debloca autoturismul, aceștia au tăiat centurile de siguranță pentru a le utiliza în loc de lanțuri.

La orele 02.40, efectivele au ajuns în Rânca cu cele patru persoane și autoturismul acestora, aceștia ulterior continuându-și deplasarea spre localitatea de domiciliu Caracal, județul Olt.

Jandarmii reiterează apelul SDN Târgu Jiu că DN 67 C Transalpina este închis circulației publice iar cei care nu țin cont de indicatoarele rutiere își pun viața în pericol.

Sursa: turnulsfatului.ro