Jandarmii, cu ochii pe pescari

0
6687

 În perioada 10 februarie  – 16 februarie 2020, jandarmii au acționat în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor.

Pe timpul misiunilor executate, jandarmii olteni au aplicat 34 sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor fiind de 11500 lei.

De asemenea, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au constatat 7 infracţiuni, cu 5 autori identificaţi dintre care  unul pentru „Comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, alin. 1, lit. h), din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, doi autori pentru “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” și ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 64, lit. a) și lit. k) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi doi făptuitori pentru „Furt de energie electrică”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, din Codul Penal şi „Folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută şi pedepsită art. 92, alin. 2, din Legea nr. 123/2012, a energiei electrice şi a gazelor naturale.