SCUTUL DE LA DEVESELU, ÎNGRIJORARE PENTRU PUTIN !!!

0
346

În cursul unei reuniuni a Clubului de discuţii de la Valdai, care reuneşte jurnalişti şi experţi ruşi şi străini specializaţi în problemele Rusiei, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul american Aegis Ashore instalat în România. Declarațiile președintelui rus vin la doar două zile după ce ministrul Serghei Șoigu a adus și el numele țării noastre în spațiul public.

Interesant e că sistemul antirachetă Aergis Ashore din România, cunoscut și ca scutul de la Deveselu, e ținta unui „bombardament” intens venit de la vârful celor mai înalte canale ale Kremlinului.

După ce alaltăieri, prin vocea ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, Federația Rusă a reluat narativul fals cu privire la posibilitatea ca americanii să lanseze rachete de croazieră Tomahawk de la Deveselu, azi despre exact același scenariu vorbește și cel mai puternic om din Federația Rusă, președintele Vladimir Putin.

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut la Clubul de la Valdai, Vladimir Putin a denunțat consecințele extinderii infrastructurii militare a NATO spre est, tot mai aproape de granițele ruse, dând exemplul instalațiilor americane din România, dar în același timp vorbind și despre posibilitatea ca sisteme de rachete sub egida NATO să fie instalate în Ucraina.

sursa: defenseromania.ro