S-a dat startul înscrierilor în Ediția a II-a a Maratonului ,,Romanați Trail Run”

0
146

Organizatorii celei de-a doua ediții a Maratonului ,,Romanați Trail Run”, Clubul Rotary Caracal, Primaria Municipiului Caracal si Fundatia Judeteana pentru Tineret Olt anunță pe rețelele de socializare  startul de desfășurare a competiției pentru data de 6 mai  2023.     Pentru cei care doresc să participe la evenimentul sportiv, organizatorii au  publicat regulamentul de desfășurare și au dat startul înscrierii pentru participarea în cea de-a doua ediție a Maratonului Romanați. Startul competiției se va da (ca și la prima ediție) din Parcul ,, Constantin Poroineanu” din Caracal, în data de 6 mai 2023.

  Scopul competiției îl reprezintă  atragerea a cat mai multor copii, tineri, adulti, catre practicarea in general de activitati sportive, de echipa sau individuale. Mens sana in corpore sano, spune un dicton latin care reprezinta si azi motto-ul dupa care ar trebui sa ne ghidam cu totii. Miscarea fizica in aer liber sau intr-o sala de sport, fie si numai pentru cateva ore pe saptamana, imbunatateste randamentul intelectual si reda tonusul fiecaruia dintre noi. In acelasi timp, miscarea fizica creeaza o armonie intre trup si suflet. Practicarea sportului are scopul de a promova in special: dezvoltarea mentala, fizica si sociala; intelegerea valorilor morale si ale spiritului sportiv, ale disciplinei si regulilor; respectul fata de sine si fata de ceilalti, inclusiv fata de grupurile minoritare; invatarea spiritului de toleranta si de raspundere (prin asumarea ,de exemplu, a sarcinilor legate de organizare), elemente esentiale in viata unei societati democrate; dobandirea stapanirii de sine”.
  Incepand cu anul acesta, competitia „Romanati Trail Run” va deveni un eveniment caritabil, in sensul in care cea mai mare parte a banilor stransi din contributia de participare, vor fi folositi pentru a sustine o cauza in care credem cu tarie si anume: crearea unor conditii propice pentru educatia si integrarea sociala a copiilor din mun Caracal, diagnosticati cu tulburare de spectru autist sau perturbarea activitatii atentiei (ADHD), a caror incidenta a crescut foarte mult in ultimii ani”, anunță organizatorii Maratonului “Romanați Trail Run” pe  pagina de Facebook a evenimentului sportiv.

Doru Tudor