POLIȚIST DIN OLT, PRINS ÎN FLAGRANT DELICT ÎN TIMP CE LUA MITĂ

5
1424

Un om al legii din Olt a fost reținut, joi seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru luare de mită.  Polițistul a fost prins în flagrant delict în timp ce primea o șpagă de 750 de euro de la un bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitate (denunțător în această cauză), căruia i-ar fi spus că îl poate ajuta în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

 „În seara zilei de 17.12.2020 un procuror din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de agentul şef principal de poliţie M.G. din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele jud.Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă, prev.de art.291 alin.1 C.p., rap.la art.6 şi 7 lit.c din Legea nr.78/2000.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent rezultă că „există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că, la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă  asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii, şi respectiv Tehnic din cadrul DGA -Structura Centrală.

 

5 COMENTARII

  1. S a retinue pionul, caracatita a ramas. Sefii care primeau cadouri de la el sunt in functii SI primesc de la altii CA el. Acest politist a fost laudat des de sefi SI premiat cu bani, cei care isi fac serviciul legal nu au acces la premii CA nu iau spaga SI nu dau la sefi, la cat se cere ar trebui sa si lase copii nemancati. Slava partidului care ne conduce judetul

  2. Sunt multe rebuturi umane pentru care banul e colacul de salvare de a nu se îneca în curupție. Ba unii chiar corup normalitatea ca să lingă apoi bani cu anturajul de aceeași speță morală.

    • Din păcate astfel de specimene populează spatiul public,e plin pământul de astfel de indivizi!Sper din suflet să se îndrepte lucrurile și în județul nostru și rebuturile și vinovații să fie prinși și să plătească!

Comentariile sunt închise.