Poliția dă amenzi pe bandă rulantă după modificarea Codului Rutier

0
437

Vești proaste pentru participanții la trafic din România. Poliția a început să dea amenzi pe bandă rulantă după modificarea Codului Rutier care a intrat în vigoare sâmbătă. Mii de români au primit deja pedeapsă după ce au făcut asta la volan.

S-au dat peste 5000 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil în trafic, o dată cu intrarea în vigoare a noii reguli rutiere sâmbătă. În ultimele 48 de ore mii de șoferi au avut de suferit după ce nu au respectat noua legislație în vigoare. De luni, poliţiştii au pornit o campanie de verificare a şoferilor care transportă persoane sau marfă. Poliţiştii au început în forţă o razie care îi vizează şi care va dura până duminică.

Pe lângă microbuze fără revizie şi camioane cu deficienţe tehnice, încă de la prima oră agenţii au găsit şoferi de camion care consumaseră băuturi alcoolice. După accidentul grav de acum două săptămâni în care au murit 10 oameni dintr-un microbuz, poliţiştii au demarat o acţiune în toată ţara. Timp de o săptămână, vor controla cât mai mulţi şoferi de camion, TIR, microbuze şi autocare. Dacă au lipsit documentele, s-au găsit din plin deficienţe tehnice.

“Trei conducători de transport marfă au fost depistaţi cu alcoolemie. S-au reţinut şi 8 certificate de înmatriculare”, a spus luni Claudiu Costea, purtător de cuvânt poliţia rutieră, potrivit stirileprotv.ro.

În prima jumătate a acestui an, RAR a verificat peste 33 de mii de maşini. La peste jumătate dintre ele, inspectorii au găsit deficienţe majore şi periculoase, de exempli la semnalizare, frâne şi direcţie. Dintre aceste maşini, 1700 au fost catalogate ca fiind un pericol public. Poliţiştii verifică în aceste zile şi dacă şoferii sunt odihniţi şi folosesc corect tahograful.

Sursa: capital.ro