Ploile au făcut prăpăd în Olt

0
833

Zeci de clădiri dar și gospodării din județ localităţi se confruntă cu inundaţiile din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele 24 de ore. Situaţie este cu atât mai îngrijorătoare cu cât mai multe zone încă sunt în pericol. Ploile torențiale căzute în ultimele ore în Olt au început să facă pagube în județ. În această dimineață un sediu de bancă din Balș a fost inundat la subsol. Potrivit purtătorului de cuvânt de la ISU Olt, Alin Băsășteanu, au fost inundați aproximativ 400 de metri pătrați. La Colegiul Tehnic „Alexe Marin” dar şi de sediul unei firme de curierat situat pe strada Piteşti au fost inundate mai multe spaţii. La  Colegiul Tehnic „Alexe Marin” apa a pătruns pe un hol al instituţiei, în demisolul clădirii în care se află atelierele de practică. Nici comunele din județ nu au scăpat de furtună și ploaia abundentă. La Priseaca spre exemplu cei de la ISU Olt au acționat pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

În Slatina autorităție s-au confruntat și ele cu probleme survenite în urma ploilor abundente. Refăcută cu bani europeni Strada Mihai Eminescu din Slatina s-a surpat, luni, în zona sediului municipalităţii, din cauza precipitaţiilor care au dat la o parte nisipul pe care erau aşezate pavelele. Traficul rutier a fost blocat pe o bandă, pe strada Drăgăneşti din Slatina, în zona platformei industriale, pe sensul de intrare în oraş, după ce un mal de pământ s-a surpat pe carosabil, din cauza precipitaţiilor. ISU Slatina a intervenit pe Strada Eugen Ionescu în cartierul celor 600 de locuințe care și el a fost afectat de ploi.

 

Avertismentul meteorologilor este cu atât mai periculos cu cât zeci de localităţi din județ au deja probleme cu inundaţiile. ANM a emis două atenționări, una de Cod Galben, cealaltă de Cod Portocaliu, ultima valabilă şi pentru judeţul Olt, unde populaţia se poate aştepta la cantităţi însemnate de apă, chiar şi până la 90 de litri pe metrul pătrat. Atenţionarea a intrat în vigoare luni, la ora 10.00 și este valabilă până marţi, la ora 10:00. Avertizările sunt de ploi abundente şi instabilitate atmosferică.