Percheziții în Olt, la persoane bănuite că înșelau prin intermediul unor site-uri

0
511

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 14 percheziţii în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals. Șase mandate de aducere vor fi puse în aplicare. La nivelul județului Olt, descinderile au avut loc în satul Chițeasca al orașului Scornicești, două persoane din această zonă fiind duse la audieri.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

Polițiștii au stabilit că mai multe persoane au indus în eroare comercianți, fiind plasate comenzi prin intermediul unor site-uri, produsele fiind ridicate în numele unei societăți a cărei identitate ar fi fost clonată.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată. În scopul asigurării credibilității informațiilor, în vederea stabilirii relației comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Oamenii legii au stabilit că prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.200.000 de lei.