Militarii din Olt s-au întors din Teatrul de Operațiuni Bosnia și Herțegovina

0
292

Militarii români s-au întors din Teatrul de Operațiuni Bosnia și Herțegovina. În perioada 27.02.2022 – 17.10.2022, Companiei IR ALTHEA și Plutonului de Manevră Rotația I le-au fost încredințată misiunea de a participa la Operațiunea de pace EUFOR ALTHEA în Teatrul de Operații Bosnia și Herțegovina, constituind prima dislocare în afara granițelor naționale a militarilor caracaleni. La Ceremonialul de repatriere, ce a avut loc în data de 3 Noiembrie 2022, la Caracal a luat parte de prefectul județului Olt, Florin Homorean:

“Am avut onoarea de a participa la Ceremonialul de repatriere din Teatrul de Operațiuni Bosnia și Herțegovina a Companiei IR ALTHEA și a Plutonului de Manevră Rotația I din cadrul Batalionului 22 Infanterie ”Romanați” Caracal. În perioada 27.02.2022 – 17.10.2022, Companiei IR ALTHEA și Plutonului de Manevră Rotația I le-au fost încredințată misiunea de a participa la Operațiunea de pace EUFOR ALTHEA în Teatrul de Operații Bosnia și Herțegovina, constituind prima dislocare în afara granițelor naționale a militarilor caracaleni. Au fost executate misiuni cu reacție rapidă de reprezentare a EUFOR, dar și de instruire a forțelor armate ale Bosniei și Herțegovinei. Toate acestea au constituit misiuni cu caracter complex și flexibil din punct de vedere al duratei și ritmului de lucru, dar și al nivelului de instruire necesar pentru îndeplinirea acestora.
Profesionalismul, diplomația, angajamentul și dedicarea de care au dat dovadă militarii Batalionului 22 Infanterie ”Romanați” în cadrul misiunilor executate au contribuit la succesul misiunii în ansamblu și la arborarea la loc de cinste a Drapelului României, alături de drapelele partenerilor noștri din NATO.
În activitatea specific de apărare militară, în general, și în contextul geopolitic actual, în special, astfel de misiuni de succes demonstrează că Armata Română este pregătită și capabilă să asigure securitatea națiunii române.
Militarilor români întorși din această misiune le adresez cu respect și multă căldură un bun venit acasă, pe teritoriul național, în comunitatea olteană și în sânul familiilor, dar și mult succes în cariera militară!” a transmis  prefectul de Olt.