Mascați, polițiști, militari și jandarmi, acțiune de amploare în orașele județului

0
1232

Sute de polițiști, jandarmi, militari, polițiști locali și mascați au participat joi, 23 aprilie, la o amplă acțiune pe străzile orașelor Slatina, Caracal, Balș, Potcoava și Corabia.

Suplimentarea forțelor de ordine publică, în sistem integrat, a avut loc pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, dar și pentru verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.

„Au fost organizate acțiuni punctuale în municipiile Slatina și Caracal, orașele Balș, Potcoava și Corabia, precum și în comunele limitrofe pentru descurajarea faptelor antisociale și a încălcărilor măsurilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Cu această ocazie peste 120 de polițiști, jandarmi, militari M.A.P.N, polițiști locali precum și trei grupe de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt au acționat preventiv, dar și pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanțelor militare, normele privind circulația rutieră și pe cele de conviețuire socială”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 350 de persoane și au fost controlate nu mai puțin de 140 de autovehicule.

În urma acestor acțiuni au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de  96.000 de lei. Acțiunile vor continua și în zilele următoare.