La 101 ani, a învins coronavirusul. În 1919, nu l-a răpus nici gripa spaniolă

0
451

Deşi pandemia actuală continuă să facă ravagii în Italia, apar şi cazuri care se transformă în adevărate legende naţionale menite să arate lumii că viaţa e mai puternică decât temutul coronavirus, scrie lumealiberă.ro.

Este şi cazul unui bătrân de 101 ani, care a reuşit să învingă boala devenită pericol mondial în special pentru vârstnici, devenind cel mai bătrân dintre pacienţii care au reuşit să învingă temuta boală.

Eroul din „Cizmă” a explicat că a luptat de dragul familiei sale: ”Mi-ați spus că trebuie să mă întorc acasă, așa că m-am întors”, a explicat el simplu şi umil ce anume l-a făcut să reziste în faţa virusului care a ucis până acum peste 10.000 de italieni.

Italianul în vârstă de 101 ani a fost internat într-un spital din Rimini. El a mai trecut și prin alte momente grele, a dezvăluit nepoata sa.

”În Al Doilea Război Mondial, a scăpat de mai multe ori după ce s-a aflat în pericol. Ca să îl încurajăm, i-am spus că naziștii erau mai puternici decât virusul de acum”, a declarat nepoata acestuia.

Născut în 1919, în plină pandemie de gripă spaniolă, bătrânul a supravieţuit tuturor încercărilor vieţii. A muncit toată viaţa ca zidar şi nimic nu l-a învins de-a lungul vieţii.
”Era genul acela de om, care nu se oprea niciodată din ce are de făcut”, a spus fiul italianului de 101 ani.

 

sursa: https://www.lumealibera.ro/la-101-ani-a-invins-coronavirusul-in-1918-a-rapus-si-gripa-spaniola-povestea-batranului-care-a-cucerit-inimile-italiei/