Tradiția continuă la Cezieni. Sărbătoarea Iilor, la cea de-a 38-a ediție

0
306

Comuna Cezieni va îmbrăca haine de sărbătoare, la finalul acestei săptămâni fiind organizată cea de a 38-a ediție a Sărbătorilor Iilor, evenimentul fiind organizat de primăria din localitate și de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Momentele artistice vor fi organizate duminică, 26 iunie, pe stadionul din comuna Cezieni, începând cu ora 16.00, urmând să urce pe scenă Gheorghița Nicolae, Maria Beatrice Băndoiu, Gelu Voicu, Lucreția Goagea, Gabriel Dumitru, Ilie Dură și Florin Pârlan, acompaniamentul muzical fiind asigurată de orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Oltului”, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru.

Sărbătoarea iilor va începe la ora 16:00 cu o expoziție stradală, care va dura două ore, parada iilor de la 17:30 la 18:00, iar apoi, pentru o jumătate de oră, va evolua Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” de la Cezieni.

De la ora 18:30 este programată tradiționala horă a iilor. Spectacolul folcloric se va derula de la ora 19:00 până la ora 22:30, în deschidere fiind momentul „Oltenii din Romanați” cu Gheorghița Nicolae, Andra Saiu, Ofelia Popovici, Denisa Popescu, Daniel Voicu și Grupul de naiști al Ansamblului Folcloric „Romanați” din Caracal. Festivitatea de premiere a celor mai frumoase ii va închide evenimentul cultural de la Cezieni, acesta fiind anunțată după ora 22:30.

sursa foto: facebook Cezieni