IPJ Olt: „Au fost distribuite peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de litri de soluții dezinfectante”

0
412

Reprezentanții IPJ Olt au avut o reacție la acuzațiile făcute de Sindicatul Europol, care a arătat cu degetul privind lipsa echipamentelor de protecție pentru polițiștii aflați pe străzi. Cei de la IPJ Olt spun că au primit echipamente de protecție și materiale, acestea urmând a fi distribuite în județ, în funcție de solicitările fiecărui post.

 

„Fiecare polițist a fost instruit și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. La nivelul unității noastre au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de litri de soluții dezinfectante, în funcție de solicitari. Permanent, conducerea IPJ Olt monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

 

Reprezentanții IPJ Olt au dispus verificări referitoare la informațiile apărute în mediul online cu privire la repartiția deficitară a materialele de protecție către posturile de poliție. Mai multe de atât, contrar postării Sindicatului Europol, conducerea IPJ OLT nu a fost sesizată de reprezentanții organizației sindicale despre o evantuală lipsă a echipamentelor de protecție.