„Încuratul cailor”, o nouă ediție la Brâncoveni

0
283

Și în anul acesta, Primăria Brâncoveni va organiza sărbătoarea „Încuratul cailor de Sân’ Toader”. Evenimentul este programat pentru data de 4 martie, cu începere de la ora 10:00, pe stadionul din satul Mărgheni.

Sărbătoarea populară ”ÎNCURATUL CAILOR DE SÂN’ TOADER DE LA BRÂNCOVENI” se desfăşoară sub patronajul Consiliului Judeţean Olt şi Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt.

Primăria, Consiliul Local al Comunei Brâncoveni şi Centrul Cultural Brâncoveni invită toţi iubitorii de cai din judeţul Olt şi din ţară să participe la sărbătoarea populară ”ÎNCURATUL CAILOR DE SÂN’ TOADER DE LA BRÂNCOVENI”.

Comuna Brâncoveni păstrează această tradiţie ce vine din negura timpului prin sărbătoarea populară ce a fost reînviată acum 12 ani în actualul format, şi care este, fără doar şi poate, cel mai mare eveniment ecvestru şi de promovare a tradiţiilor populare din Oltenia.
Sărbătoarea populară ”ÎNCURATUL CAILOR DE SÂN’ TOADER DE LA BRÂNCOVENI” se desfăşoară sub patronajul Consiliului Judeţean Olt şi Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt și va avea loc sâmbătă, 4 martie 2023, începând cu orele 10:00, pe stadionul din satul Mărgheni, comuna Brâncoveni.” transmite Ion Cheroiu, primarul localității oltene.
Tot în cadrul acestui eveniment, autoritățile locale vor premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, iar un concert de zile mari, cu Niculina Stoican, Violeta Constantin și Cornel Cojocaru va aduce distracția și voia bună la Brâncoveni.