Gheorghe Dincă, un nou dosar penal, după ce a acordat un interviu din pușcărie

0
355

Gheorghe Dincă, cel acuzat de omor în Cazul Caracal, are un nou dosar, fiind suspectat de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță în închisoare, după ce a acordat un interviu unui cotidian central.

Polițiștii spun că efectuează cercetări pentru a stabili exact cum s-au derulat evenimentele.

La data de 12 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de Legea 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere. Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând fi dispuse măsuri în consecință”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Gheorghe Dincă este închis în Penitenciarul Craiova, iar în cursul zilei de vineri, 12 august, ar fi trebuit să afle pedeapsa în Dosarul Caracal, în care este acuzat că a omorât două adolescente, însă magistrații Tribunalului Olt au amânat pronunțarea pentru 9 septembrie 2022

„Pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată conform reglementărilor art. 123, alin. 4, din Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 354, alin. 2, C.p.p., şi jurisprudenţa constantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 9 septembrie 2022”, se arată în soluția pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Olt.

Gheorghe Dincă şi complicele său, Ștefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie 2020, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției de Investigare a Infracționalității, Crimei Organizate și Terorism a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Ștefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, din localitatea olteană Dioști, dispărută în aprilie 2019.

Alexandra Măceşanu, din comuna Dobrosloveni, a dispărut la sfârșitul lunii iulie 2019. Procurorii DIICOT spun că cele două tinere au fost răpite, fiind luate la ocazie de Gheorghe Dincă, şi mai apoi ucise de acesta, așa cum a recunoscut și în fața anchetatorilor, ambele fiind supuse la chinuri groaznice.

foto:arhivă