FOTO. Incendiu, la Sprâncenata. O femeie de 76 de ani a murit

0
148

O femeie de 76 de ani din comuna Sprâncenata, județul Olt, a murit sâmbătă dimineață, 26 martie, după ce casa i-a luat foc. Proprietara locuinței a fost găsită decedată în bucătărie, tavanul fiind prăbușit.

„La sosirea echipajelor, acoperișul casei și o bucătărie ardeau generalizat. Din datele transmise de persoanele aflate la fața locului, proprietara casei, în vârstă de 76 de ani, se afla în locuință în momentul izbucnirii incendiului. Pompierii au acționat, concomitent, pentru localizarea incendiului și asigurarea accesului în locuință. În bucătăria casei, al cărei tavan era prăbușit, a fost găsită femeia, fără semne vitale. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de soba cu acumulare de căldură.

Pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de mijloacele de încălzire nesupravegheate:
•sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcționării;
•nu supraîncălziți sobele sau alte mijloace de încălzire;
•depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de 50 de cm față de sobele din cărămidă sau teracotă.