Expoziția de pictură „Universuri paralele“ a artistului plastic Paul Tudor Balș, la Slatina

0
241

Marți, 12 octombrie 2021, cu începere de la ora 16:00, Muzeul Județean Olt va organiza, pe simezele Galeriei „Artis“, expoziția de pictură „Universuri paralele“ a artistului plastic Paul Tudor Balș.

La Galeria „Artis“ vor fi expuse 40 de lucrări care reprezintă pictură abstractă și pictură clasică, aceasta fiind a 45-a expoziție personală a artistului plastic Paul Tudor Balș. Artistul prezintă peisajul copilăriei la Balș, iar în alte lucrări îmbină realismul cu natura statică dar totodată o și interpretează.

„Natura statică ocupă un loc important în creația mea. Obiecte vechi, cum ar fi o lampă, un fier de călcat pe cărbuni, un ceas deșteptător și vaze transparente devin sursa mea de inspirație. Aceste obiecte îmi amintesc de casa bunicilor, unde am avut o copilărie fericită. Nimic nu se compară cu amintirile copilăriei, care au devenit tablouri“, a declarat Paul Tudor Balș.

Pictorul a absolvent în 1974 al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ București, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1993, și a expus începând cu anul 1974 la toate saloanele județene și interjudețene de la Craiova, Slatina, București. A realizat numeroase expoziții personale în țară și străinătate, lucrări ale sale figurând în prezent în colecții din România, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franța, Germania, Italia, Austria și SUA.

Expoziția poate fi vizitată cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei.