Noua conducere a Poliției Caracal: o mare și gravă eroare!

0
2921

În urma anchetei referitoare la criminalul care se presupune că a răpit și ucis două fete, conducerea Poliției Caracal a fost demisă și înlocuită.

Pe surse, începând cu data de astăzi, comisarul-șef GHIMIȘ COSTEL a fost numit prin ordin al inspectorului șef al IPJ Olt, în locul comisarului-șef Nicolae Mirea. Actualul comandant a fost șef de birou ordine publică, iar în perioada 2016-2017 cu împuternicire comandant al poliției Caracal. Este un ofițer apreciat pentru profesionalismul său, dar credem că raportat la problemele multiple și complexe cu care se confruntă comunitatea pe linie de ordine și siguranță această funcție de conducere trebuia atribuită unui ofițer care să nu aibă nicio legătură cu municipiul Caracal. Normal ar fi să se fi procedat ca și la IPJ Olt, unde conducerea a fost preluată de către un ofițer cu experiență din partea IGPR. Comisarul-șef Ghimiș Costel a picat cu o notă destul de mică examenul pe care l-a dat pentru ocuparea funcției de conducere pentru poliția municipiului Caracal din anul 2017.

Clanurile mafiote din Caracal sunt atât de puternice încât mulți dintre noi credem că nu pot fi slăbite sau anihilate de către o conducere timorată, împotriva căreia se fac presiuni puternice. Punem întrebarea firească: ce a făcut Ghimiș în toți acești ani când a lucrat ca șef la poliția municipiului Caracal pentru a preîntâmpina gravele fapte de încălcare a legii din oraș? Aproape nimic!

În urmă cu doi ani, Gazeta Oltului a tras un semnal de alarmă atunci când comisarul-șef Nicolae Mirea a venit la conducerea instituției, că a fost o numire inoportună și că va crea mari probleme privind ordinea și siguranța municipiului Caracal: ”Există zvonuri conform cărora colegii din poliția locală nu văd această schimbare cu ochi buni, considerându-l ”vulnerabil” pe noul comandant în luptă cu infracționalitatea locală. Circulă de ceva vreme povești neplăcute care au în centrul lor relația lui Mirea cu lumea interlopă din Caracal.” și am avut perfectă dreptate, evenimentele ulterioare au demonstrat asta.

Adjunct al șefului poliției municipiului Caracal a fost numit un tânăr de mare perspectivă, inspectorul principal NICOLAE ȚUGMA. Acesta a lucrat ca ofițer operativ la biroul judiciar, cunoaște foarte bine problematica infracționalității din Caracal și a ocupat până în urmă cu câteva zile funcția de șef al secției de poliție Deveselu. Profesionalismul lui (este cel care a descoperit pe camerele video de supraveghere mașina criminalului) nu este suficient pentru a putea face față luptei cu criminalitatea din zonă, mai ales că sunt niște piste care leagă traficul de fete și pe ruta Deveselu.

Așteptăm cu nerăbdare anunțul oficial al IPJ Olt privitor la noua conducere a poliției municipiului Caracal, urmând să revenim cu un alt material.

Putem spune public că cele două nume nu sunt cele mai fericite opțiuni pentru a putea conduce poliția municipiului Caracal ținând cont de problematica actuală.

PC