Dosar penal pentru transport ilegal de cereale, la Corabia

0
430

Doi bărbați, de 33 și 40 de ani, s-au ales cu dosar penal, după ce au fost prinși transportând ilegal cereale, în orașul Corabia.

Cei doi bărbați din Corabia au fost depistați în trafic, pe 8 septembrie, pe Drumul Național 54A, în orașul de la Dunăre, transportând 14.280 kilograme de cereale, folosindu-se de două tractoare cu remorcă.

Polițiștii spun că bărbații nu dețineau aviz de însoțire a mărfii, întreaga cantitate de cereale fiind confiscată. Totodată, remorcile nu erau înregistrate sau înmatriculate, una dintre ele folosind chiar numere de la un alt autovehicul.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceștia nu dețineau aviz de însoțire a mărfii, întreaga cantitate de cereale fiind ridicată în vederea confiscării, cei doi bărbați fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei. De asemenea, s-a stabilit faptul că remorcile nu erau înregistrate sau înmatriculate, iar una dintre remorci folosea numere de înmatriculare atribuite altui autovehicul. În cauză au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma controalelor au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei și a fost ridicată în vederea confiscării suma de 1.000 de lei și cantitatea de 14.280 kilograme de cereale (valoare 14.000 lei), fiind verificate 12 mijloace de transport.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt și reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, au desfășurat, la începutul acestei luni acțiuni de verificare a operatorilor economici care desfășoară activități de transport, depozitare și procesare cereale.

„Activitățile au vizat verificarea documentelor de însoţire a mărfurilor, verificarea concordanţei între produsul menţionat în documentele ce însoţesc transportul şi produsul efectiv transportat sau identificarea persoanelor care achiziţionează, transportă şi comercializează cereale fără documente legale”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Polițiștii olteni spun că astfel de controale vor continua și în perioada următoare.

foto: arhivă