Control judiciar pentru polițiștii care au luat mită, la Pădurea Saru

0
964

Magistrații Curții de Apel Craiova au schimbat decizia pronunțată pe 11 martie de judecătorii de la Tribunalul Olt. Astfel, cei patru polițiști priniși în flagrant că luau mită la Pădurea Saru au primit control judiciar și vor fi eliberați din arest. Decizia Curții de Apel Craiova este definitivă.

„Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: În baza 204 alin. 11 şi 12 C.p.p. rap. la art. 202 alin. 4 lit. b C.p.p. Înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpaţii Enculeasa Şerban Octavian, Coman Mircea Mihăiţă, Găneşanu Elvis Adrian şi Pană Mircea cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 17.03.2020, pentru fiecare dintre aceştia”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova.

 

Polițiștii de la Rutieră, Octavian Enculeasa, Mircea Coman, Adrian Găneşanu şi Mircea Pană, fuseseră arestați preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind dispusă de magistrații Tribunalului Olt, în noaptea de 11 martie.

Agenţii de poliţie au fost surprinşi în flagrant, având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului. Suma de bani a fost pusă la dispoziţia investigatorilor sub acoperire autorizaţi în această cauză.

Polițiștii din Olt erau urmăriți din aprilie 2019, când a fost deschis un dosar în această cauză. Cei patru au fost audiați marți noaptea, iar spre dimineață au fost reținuți pentru 24 de ore.