Cazul Dincă și misterul fetelor dispărute se filmează la Hudești. Scenariu cutremurător

0
332

Au curs tone de cerneală, s-au ars mii de kilometri de peliculă, s-au perpelit diverse ipoteze și încă nu a fost elucidat misterul fetelor dispărute și a presupusului criminal Gheorghe Dincă. Există zvonuri că adevărul a fost atins cândva dar, repede, i s-a pus eticheta de supoziție imaginară și au trecut pe lângă el. Pentru că în spatele poveștii ar fi, de fapt, o realitate mai cutremurătoare, cu implicații internaționale și instituționale. Dincă este la închisoare. Din când în când se mai încălzește ușor povestea șiapoi se lasă iar la dospit. Ca să treacă timpul. Și praful uitării să își pună temeinic amprenta. Așa cum se obișnuiește în România.

Dar oamenii văd. Și înțeleg. Înțeleg și adesea intuiesc și ceea ce unii nu ar vrea. În această vară, la Hudești, în județul Botoșani, va începe producția unui film cutremurător. ”Ultimul drum pierdut” se va numi filmul inspirat de cazul Dincă. Am avut prilejul să citesc scenariul filmului. Câteva zile am fost de-a dreptul marcat. Ce am citit nu era un simplu scenariu. Este unul… ”zdruncinat”. Așa cum este și povestea. Cu siguranță că punerea în scenă a acestei povești, în maniera detaliată în scenariu, va fi una de răsunet internațional.

Filmările vor avea loc la Hudești și în împrejurimi. Filmul este realizat de GCC Film Worldwide în colaborare cu Glasul Nordului. Prin vară se estimează că vor începe filmările. Între timp se pregătește recuzita și locațiile în care vor avea loc înregistrările. Și se caută actori. Oameni simpli, normali, care, sub directa îndrumare a producătorilor și regizorilor să fie cât mai naturali. Scenariul este scris de Roland Cătălin Pena și Ionuț Daniel Măgureanu, iar regia va purta și semnătura administratorului Glasului Nordului, Valică Barbazan (Valy Hudești). Acum se caută două adolescente cu vârste între 19 și 25 de ani pentru a primi două din rolurile principale. Vedeți în imaginea de mai jos datele de contact pentru detalii.

GCC Film Worldwide S.R.L. București a fost înființată în anul 1994, având capital româno-german, desfășurându-și activitatea în domeniul producției de film. Societatea reuneşte un colectiv de profesionişti cu experienţă de peste 20 ani în activitatea cinematografică, de televiziune şi radio, ceea ce îi conferă o capacitate de derulare rapidă în parametrii de timp şi financiari angajaţi a unor producţii de filme, fie de ficţiune, video sau publicitare ori televiziune. „EMINESCU ȘI CERNĂUȚII”„UN DRUMEȚ ÎN CALEA LUPILOR”„CÂNTEC ÎN ZORI”„ABEL ÎN CODRU”„ROSENEMIL”, sunt o parte dintre producțiile cinematografice realizate de GCC Film Worldwide, unele dintre ele fiind realizate în studiourile de la Buftea, sau în Budapesta, cu actori memorabili precum regretatul Mitică Popescu, Mircea Albulescu, Cătălina Mustață, Leopoldina Bălănuță și alții.

Sursă: curierulsatelor.ro