Caracal: Se fac ultimele pregătiri înainte de începerea Festivalului de Folclor

0
4694

Câteva zile ne mai despart până la începerea ediției a XVIII-a Festivalului concurs de muzică populară „De dor de primavară”

Timp de trei zile (24,25 si 26 aprilie a.c. ) Teatrul Naţional din Caracal va fi gazda celei de-a XVIII-a ediţii a unei dintre cele mai apreciate manifestări culturale desfășurate în municipiul din Câmpia Romanațiului – Festivalului de Folclor „De dor de Primavară”
Organizatorii festivalului de folclor sunt și de acestă dată Primăria șI Consiliul Local Caracal, Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Bagdan Mihuți, directorul Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” declară că instituția pe care o conduce este pregătită pentru desfășurarea în cele mai optime condiții a celei de-a XVIII – a ediții a unuia dintre cele mai importante evenimente folclorice din zona de sud a țării și invită în același timp toți iubitorii de folclor autentic să participe la una dintre cele mai iubite manifestări organizate de instituția culturală a municipiului.

Inițiat de Daniel Voicu – coordonatorul Ansamblului Folcloric “Romanati” și dirijorul Orchestrei Ansamblului Romanaţi al Centrului Cultural “Radu Şerban” din Caracal, Festivalul de folclor „De dor de Primavară” a ajuns astăzi unul dintre cel mai respectate șI apreciate manifestări de profil din ţară, o adevărată rampă de lansare a tinerilor interpreţi talentați pe scenele mari ale tării, alături de vedetele consacrate ale folclorului românesc.

După ce au trecut de preselecţii tinerii concurenţi înscrişi la cele două secţiuni, vocal şi instrumental, vor evolua pe scena Naţionalului caracalean timp de trei zile, în faţa unui juriu al cărui președinte este Ileana Vieru, redactor la Antena Satelor
În cele trei seri ale Fetivalului vor susține recitaluri; Cornel Borza, Ceața lui Streață, Nicoleta Crisante(prima seară), Tudor Furdui Iancu, Olguța Berbec, Remus Novac, Cătălin Pandurescu(a doua seară), iar în ultima seară de folclor vor urca pe scena Naționalului caracalean ;Matilda Pascal Cojocărița, Maria Ghinea, Katia Ivan și Simona Popescu, câștigătoarea ediției trecute.
Rolul de gazda atribuit în ultimele două ediții renumitului Gelu Voicu, va fi luat de această data de doamna Alina Elena Marin care va fi și prezentatoarea acestei ediții.

Orchestrația muzicală este asigurată de Taraful Centrului Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal, dirijor Daniel Voicu.
Prețul unui billet este de 20 de lei (Abonament 3 zile 50 de lei)şi pot fi achiziţionate de la Agenţia de bilete a Teatrului Național Caracal.

Doru Tudor