Bărbat de 59 de ani, victima unui accident de muncă produs la o societate din Slatina

0
440

Un bărbat de 59 de ani, din Slatina, a fost luni, 29 august, victima unui accident de muncă care a avut loc la societatea Comtech Co, ce se ocupă de distribuția țevilor din oțel. 

Polițiștii au stabilit că bărbatul, macaragiu de profesie, în timp ce ridica cu macaraua patru țevi, i s-a dezechilibrat sarcina din legătură, iar una dintre țevi i-a căzut pe picior.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din municipiul Slatina, angajat al unei societăți comerciale cu specific producție țevi metalice, în timp ce ar fi ridicat cu ajutorul unui pod rulant o legătură de țevi, sarcina s-ar fi dezechilibrat, iar țevile ar fi căzut pe membrele inferioare ale bărbatului. În urma evenimentului, bărbatul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina ”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

La fața locului a fost solicitat și un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, stabilindu-se că slătineanul avea talpa piciorului stâng strivită de țeava în greutate de aproximativ o tonă, aceasta provocându-i excoriații și pe piciorul drept.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

La locul producerii au ajuns și angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.