Amenzi și lemn confiscat de la firme din Caracal și Osica de Sus

0
309

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și ai Ocolului Silvic Caracal au efectuat controale la firmele care comercializează material lemnos, la Caracal și Osica de Sus.

Astfel, au fost descoperite nereguli la două firme din Caracal, existând diferențe între stocurile de lemn din aplicația SUMAL și cel din depozitat în curți, fiind aplicate amenzi.

„La două societăți comerciale s-a constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului, existând o lipsă de 6,87 metri cubi de cherestea, respectiv de 14,84 metri cubi de cherestea.

Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000, respectiv de 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a celor două cantități de material lemnos, în valoare de 5.976 de lei și 12.910 lei, conform art. 19 alin. 2, lit. e, punct 1, respectiv punct 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

De asemenea, la o societate comercială din Osica de Sus s-a constatat faptul că aceasta a primit și depozitat cantitatea de 17,94 metri cubi, lemn de foc specia salcâm, fag și stejar, fără a fi respectate prevederile legale, respectiv fără a fi înregistrată în aplicația SUMAL.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei și a fost dispusă confiscarea cantității de 17,94 metri cubi de material lemnos, conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare, fiind lăsată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Caracal.