Amenzi de aproape 200.000 de lei, după o razie pe drumurile din Olt

0
176

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Olt au derulat controale pe drumurile județului, în perioada 1 – 3 aprilie 2022, fiind aplicate 624 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 196.990 de lei. Dintre acestea, 232 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 108 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, 10 pentru folosirea telefonului mobil la volan, 9 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 265 pentru alte abateri.

83 de permise de conducere au fost reținute.

„Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 83 de permise de conducere, dintre care 63 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 7 pentru depășire neregulamentară și 6 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii olteni au dat exemplul unui bărbat de 44 de ani, din București, care a fost prins circulând cu peste 170 de km/oră pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal.

„În ziua de 2 aprilie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal – VO6G, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 173 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 90 de km/h”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat de 50 de ani, din județul Vâlcea, ce a fost prins conducând o autoutilitară fiind băut bine.

„La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 07:00, în comuna Doboroteasa, polițiștii Secției nr. 11 Poliție Rurală Verguleasa, au depistat un bărbat, de 50 de ani, din județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Drăgășani, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.