19 Septembrie-Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

0
107

           Proiectul „EDWARD – The European Day Without A Road Death”  propune ca ziua de 19 septembrie 2018 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal. Acest proiect este destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Scopul proiectului reprezintă adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau pe fondul oboselii, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, constituie cauze generatoare de accidente rutiere, dar și nerespectarea normelor rutiere de către biciclişti, motociclişti, mopedişti, căruţaşi şi pietoni determină producerea de evenimente rutiere.

Pentru susţinerea proiectului ”EDWARD”, polițiștii mehedințeni vor acționa în trafic prin desfășurarea de acțiuni ce vizează aspecte precum prevenirea şi combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, ori nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă.