19 percheziții domiciliare, la Rotunda

0
608

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, împreună cu cei din Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Poliției municipiului Slatina au efectuat, marți, 14 septembrie, 19 percheziții la domiciliile unor persoane din Rotunda, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Astfel, mai mulți olteni sunt bănuiți că au cultivat și achiziționat tutun, ulterior fiind vândut online.

„În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda,  județul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, 1.031,1 kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate.

17 persoane au fi conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă  cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ” producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă ” și ” deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri „, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal .