Vai de capul nostru!

0
397

Devine tot mai clar că omenirea tinde să devină un monstru cu miliarde de trupuri și un singur cap. Vom ilustra această situație cu o povestioară hazlie. Se zice că un țigan avea ca singură avere o vacă. Trebuind să se înscrie în colectiv cu vacă cu tot, a cerut să muncească la ferma de vaci, ca să poată avea în continuare grijă de vaca sa. Într-o zi, președintele de CAP îl vede supărat și e curios să afle motivul. Țiganul îi răspunde cu năduf:

–         Vaca mea e bolnavă, tovarășe președinte.

–         Mă, uite cum stau lucrurile, îl ia repede de sus președintele de CAP. Vaca aia nu mai este a ta. Este vaca noastră, ca și toate vacile de aici. Toate sunt ale noastre. Să-ți intre bine în cap!

În altă zi, președintele de CAP îl găsește ținându-se cu mâinile de cap, rezemat de un perete.

–         De ce nu muncești, băiete?

–         Mă doare rău capul nostru, tovarășe președinte.

Intrigat, președintele de CAP se grăbi să-l corecteze ideologic:

–         Mă, numai vaca e a noastră, dar capul este al tău, de când te naști și până mori. Pricepi?

–         Nu pricep, tovarășe președinte. Păi dacă aveam „capul meu”, mai aveam acum „vaca noastră”?

Pare că trăim într-o lume în care nimeni nu mai are capul lui, propriu și personal. Manipularea ne-a secerat capul propriu și personal, lasându-ne doar trupul să se zvârcolească în căutarea capului globalist. Un singur cap pentru miliardele de trupuri care populează această planetă – iată direcția în care ne silesc să mergem adepții globalizării (între noi fie vorba, globalism și comunism cam tot un drac înseamnă). Care adepți au pus în circulație un virus chiar mai periculos pentru omenire decât cel care a declanșat abia trecuta (oare?) pandemie. Este virusul anti-Rusia, care tinde să sape o crevasă mai adâncă decât Grand Canion, care să se dovedească de netrecut, între Occident și Orient. Războiul din Ucraina este laboratorul perfect pentru crearea acestui virus în cantități suficiente, atât cât să infecteze întreaga lume democratică. O lume care să devină atât de anti-rusească și anti-putinistă, încât să uite să se mai opună globalizării. Și să nu vadă cum democrația a devenit dama de companie a elitei militare și economice mondiale. Și să accepte ca pe o fatalitate valul inflaționist și scumpirile monstruoase. Iar războiul din Ucraina va dura atât cât va fi nevoie ca acest virus să-și facă întregul efect. Ireversibil.

Constantin Smedescu